Frydenlund Frugtplantage

imagesFlere af bygningerne på Frydenlund stammer helt tilbage fra 1723, hvor Frederik 4. byggede et ottekantet lystslot med tilhørende barokhave på stedet. Hovedbygningen blev dog ombygget omkring 1800 og er ikke blevet ændret væsentligt siden. Haven/parken er med tiden blevet ændret til engelsk landskabshave, dog står de lange gangalléer af lindetræer stadig fra barokhavens tid. Der er ikke offentlig adgang til parken og slottet.

De nuværende ejere, familien Topsøe, købte stedet i 1960. Frydenlund har ca. 36 hektar jord tilknyttet. I sin tid hørte der mere end dobbelt så meget jord til, og stedet blev drevet med både landbrug, frugtavl og fiskeri (dambrug).

Den nuværende frugtplantage blev grundlagt omkring 1930 og der er stadig en del æbletræer bevaret fra den tid. Den samlede bestand af æble- og pæretræer er i dag på ca. 23.000 stk., fordelt på 23 sorter, – 5 pæresorter og resten æblesorter. Plantagen har i de senere år undergået en modernisering, hvor der er lagt vægt på moderne dyrkningsmetoder, samtidig med at hovedvægten ligger på de danske sorter.

Adresse
Frydenlund Frugtplantage
Frydenlunds Allé 7
Trørød
2950 Vedbæk

Telefon: 4589 0240 / 2032 0240

E-mail: post@frydenlund-frugtplantage.dk

Hjemmeside: www.frydenlund-frugtplantage.dk

Åbningstider
Frugtboden er åben alle ugens dage 8-20 hele året (ikke dankort)

 

Tags: ,