Ørbyvingaard

Gårdbutik 2016

Ørbyvingaard blev grundlagt af Søren og Birthe Søndergaard i året 2007 hvor vi satte 2200 vinstokke. Vinsorterne er Solaris den hvide drue og Rondo og Boleo den blå drue.

Vinmarken ligger tæt på ejendommen på en sydside af en bakketop. Der er 8,5 tønder land jord til ejendommen. Vi har vor egen godkendte vineri og gårdbutik.

Vinmarkerne ligger 40 m over vandover fladen derved få de meget sol og blæst når det har regnet det giver nogle flotte druer

som der ikke er nogle sygdomme i fordig de bliver tørre straks med vinden.

Ørbyvingård er et godt udflugtsmål til rundvisning efter aftale fra april til november. På rundvisningerne går vi rundt i vinmarken, ser vineriet og smager på vinen.

Der er plads til op til 50 personer – dog minimum 8 personer – på rundvisningerne. Prisen for denne er kr. 125,00 pr. person, inkl. smagsprøver.

Vinen sælges fra gårdbutikken og en del forhandlere.

På gården produceres, ud over vine, også lammekød, spegepølser og rullepølser.

Besætningen består af 20 moderfår af racen Texel, som er kendt for en meget høj slagtekvalitet og vurderes højt i internationale test. Kølle og ryg er meget muskuløse og fedstætningen meget lav på lammet. Det betyder, at kødet svinder meget lidt under tilberedningen.

Får og lam går ude hele året på vore marker,de får også masser af æbler når der er sæson for dette.

Søren og Birthe kører selv dyrene til slagtning og henter kødet. Det foregår helt uden stres, i en dertil godkendt vogn, til nærmeste slagtehus her hænger lammene i køl nogle døgn og modner.

Vi sælger fra vores gårdbutik. På bestilling sælger vi både halve og hele lam udskåret efter ønske.

ADRESSE
Maglebjergvej 16
3200 Helsinge

Hjemmeside: http://www.oerbyvingaard.dk/

Facebook: www.facebook.com/oerbyvingaard

Tlf.: 4077 9367

Email: oerbyvingaard@mail.dk